Главная » 2016 » Май » 25 » Відкриття каплички
15:22
Відкриття каплички

 11 вересня 2012 для смілян відбулася вагома подія. На незавершеному будівництві каплички воїнів-інтернаціоналістів, що будується поблизу пам’ятного знаку воїнам-афганцям біля центрального ринку відбулося освячення і встановлення хреста на куполі. Молебень провів настоятель Свято-Покровського храму Сміли, отець Петро Дмитрук. Отець Петро подякував всім смілянам, небайдужій громаді та представникам влади, які доклали зусиль для зведення каплички біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям. Після освячення хреста спеціальна техніка та будівельники підняли хреста над церквою та встановили його на куполі. 

Роботи по зведенню каплички на честь воїнів-афганців та облаштування території довкола неї завершилися. 26 жовтня 2012  року відбулося її освячення та офіційне відкриття. 
Безпосередніми учасниками відкриття стали військові, які особисто брали участь у війні в Афганістані. Вони виступили перед присутніми з короткими промовами. Хвилиною мовчання усі, хто зібрався на захід, вшанували загиблих воїнів. 
Офіційне відкриття каплички символічно було пов’язане з перерізанням червоної стрічки. Після цього капличка була освячена православним священиком. Від сьогодні вона відкрита для відвідування. 

/за матеріалами сайту "Сміляночка"/

Просмотров: 612 | Добавил: spilka-afgan-smila | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar